לקריאה על מבט על תכנון קונסטרוקטיבי בסביבת BIM – חלק 1 – לחצו כאן
כפי שכבר הזכרנו במאמר הקודם, העבודה בסביבת BIM וב-REVIT בפרט, דורשת לימוד שיטות עבודה חדשות ממה שהתרגלנו אליו בעבודה בסביבת CAD.
(תמונה 1: פרט זיון קורה – שרטוט "רגיל", הוכן בסביבת CAD).
(תמונה 2 – פרט זיון קורה – בוצע בהתאם לדרישות ת"י 466 חלק 5 ות"י 1226 חלק 1 – הוכן בREVIT).
כפי שניתן לראות מההשוואה בין הפרטים, לא ניתן להסתפק בלימוד התכנה החדשה – רוויט. יש צורך בהתאמת התכניות לרמה הגבוהה המוכתבת על ידי שימוש BIM בכלל וברוויט בפרט, וזאת על מנת לנצל ביעילות את היתרונות של סביבת תכנון זאת.
במקום השרטוט "הרגיל" (תמונה1) של זיון קורה, ישנה אפשרות, על ידי שימוש ב "SPECIFICATIONS" וחתכים נוספים, לקבל פירוט ברמה גבוהה מאד של זיון הקורה (תמונה 2), הכולל בתוכו מיקום לכל מוט ומוט בחתך במידות אמיתיות וללא סטיות – מה שמוצג בשרטוט זה מה שצריך לבצע – לא משאיר כמעט מקום לפרשנות בשטח ומביא את רמת מסמכי התכנון לרמות גבוהות יותר מאלו הנהוגות היום.
תוצר נוסף, חשוב לא פחות, הוא הצגת כמויות הרכיבים והזיון, מבלי שיש צורך להשקיע שעות עבודה נוספות בביצוע חישובי הכמויות – שגם לרוב אינם מדויקים. גם עדכון התכנית מעדכן אוטומטית את הכמויות.
על ידי שימוש מושכל ביתרונות אלו ניתן להגיע לייעול ושיפור תהליכי קונסטרוקציה ובניה, משלב התכנון עד שלב הביצוע, תוך שליטה מתמדת במידע המדויק והדינמי המתקבל כתוצאה מתכנון בסביבת BIM.